Креон 10000 та Креон 25000

Фармакологічна група: Категорія ліків, Лікування ШКТ, Препарати для шлунково-кишкового тракту, Ферменти

Класифікація: A09AA02

Міжнародна назва: Kreon

Діюча речовина: Панкреатин

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...

Креон — це поліферментний препарат для поліпшення процесів травлення. Створений на основі звичайного панкреатину, але на основі технології мінімікросфер. Як приймати медикамент? Чи показаний для дітей та чи підходить новонародженим? Що входить до його складу та що можна підібрати натомість?

Показання (для чого призначають). Спектр показань досить великий:

  • хронічний панкреатит;
  • злоякісне новоутворення підшлункової (як замісна терапія), інша пухлина, яка викликала обструкцію панкрео- або жовчної протоки;
  • гастрити;
  • зовнішньосекреторна гіпофункція органу;
  • стан після резекції шлунка (тотального видалення шлунка);
  • синдром Швахмана-Даймонда (Shwachman Bodian-Diamond Syndrome), недуга, що характеризується екзокринною недостатністю підшлункової;
  • інші уточнені лікарем хвороби підшлункової залози (самостійно приймати при симптомах незрозумілого походження не варто);
  • просто старість, коли підшлункова залоза виявляється повноцінно працювати без допоміжних препаратів.

Механізм дії. Після надходження в шлунок діючої речовини, капсула розчиняється протягом всього 60-120 секунд. Розмір мінімікросферних частинок забезпечує рівномірне перемішування з їжею та порційне надходження суміші вниз у 12-палу кишку. Там починається повноцінна дія ферментів, що допомагає підшлунковій залозі. Фізіологічно це дуже схоже на природний механізм, коли панкреатичний сон продукується порціями як реакція на процес періодичного надходження їжі у дванадцятипалу кишку.

Як приймати препарат Креон дітям?

Дітям в будь-якому віці (навіть грудничку) можна приймати Креон, для них дозування, природно, повинне бути меншим). Якщо дитина ще в тому віці, що не може ковтати капсули без ризику подавитися тощо., капсули потрібно обережненько розкрити та висипати їх вміст в рідкувату або подібну каші їжу (наприклад, некисле фруктове пюре), яке не потрібно жувати. Не можна змішувати його з сильно кислою їжею, бананове пюре або солодке протерте яблуко, по ідеї, повинно бути хорошими варіантами. Суміш мікросфер з їжею потрібно дати дитині відразу ж та простежити, щоб він її не з’їв пізніше, зберігання неприпустимо. Також не додавайте мінімікросфери в гарячу їжу, це теж може викликати їх розчинення.

Спеціальний дитячий Креон на ринку відсутній, але можна пошукати інші бренди, розроблені спеціально для маленьких пацієнтів.

Для немовлят максимальна добова доза становить 10-15 тис. МО. Засіб змішують з грудним молоком або молочною сумішшю.

Важливо! Самостійне призначення дозування для маленьких дітей СУВОРО протипоказано. Бережіть здоров’я своєї дитини та завжди консультуйтеся з лікарем.

Креон: склад ліків та дозування – 10000, 25000

В капсулах Креону міститься панкреатин, отриманий зі свинячої підшлункової залози. У панкреатині присутні три елементи: амілазний, ліпазний, протеазний. Тріадна діюча речовина засобу здатна розщеплювати протеїни (протеолітична дія), жири (ліполітичний ефект), а також вуглеводи (амілолітичний ефект). У кров активний агент майже не потрапляє, діє тільки в кишківнику як джерело ферментів.

Цифри 10000, 25000, 40000 та ін. Позначають кількість активної речовини в капсулах.

Крім базового, в капсулі також присутні допоміжні активні речовини, у тому числі, макрогол, диметикон 1000, рідкий парафін, дибутилфталат. Сама оболонка класична, вона складається з желатину та барвників на основі оксиду заліза.

Побічні дії та застереження

Побічні ефекти. Згідно з інструкцією із застосування, засіб може викликати такі небажані явища:

  • алергію;
  • шлунковий дискомфорт;
  • нудотну дію.

В період лікування Креоном важливо вживати достатню кількість рідини, тому що зростає ризик закрепів.

Застосування при вагітності та ГВ. Анотація говорить, що призначення можливе, якщо користь переважує ризик.

Аналоги Креону в аптеках

Існує кілька інноваційних медикаментів, схожих на Креон: Мікразим (пелети), Ерміталь (мікротаблетки) та Пангрол (мікротаблетки).

  • класичні таблетки Панкреатин;
  • Аджизим (Agio Pharmaceuticals Agizyme);
  • Євробіол (Eurobiol);
  • Зентазе (Zentaze);
  • Іннозим (Innozym);
  • Ерміталь (Ermital);
  • Панцитрат (Pancitrate).

Існують інші засоби, що класифікуються як аналоги, але вони мають інший активний компонент (и). Це, наприклад, Пепзим (Penzim) сироп, Солізим (Solizim), Юніензим (Unienzym), Ензимтал (Enzymtal) драже.

Цікаві факти

  • У дослідженнях був показово продемонстрований фактор впливу сезонності на попит населення на Креон. Максимізація популярності ліків відбувається в зимовий період, що швидше за все, пов’язано з великою кількістю свят (різдвяних, новорічних та ін.), коли підшлункова отримує ударне навантаження через жирну їжу (ковбас, олів’є, м’яса) та алкоголю.
  • Трохи більше століття тому недуги підшлункової через незнання ролі цього органу в організмі та відсутність елементарних препаратів для лікування часто приводили навіть до смертельного результату. Зараз же звичайні таблетки / капсули з панкреатином забезпечують постійне лікування та підтримку здоров’я пацієнта. Перші ферментні засоби з’явилися приблизно з кінця XIX століття.
  • Однією з найбільш частих причин, що призводять до призначення Креону, є хронічний панкреатит (ХП). У більшості випадків його розвиток пов’язаний з регулярним вживанням алкогольних напоїв (тому ХП нерідко діагностується у молоді) або взаємопов’язано з патологіями жовчовивідних шляхів.
  • Ефективність засобу була неодноразово підтверджена не тільки вітчизняними, а й закордонними дослідженнями. Так, вчені University of Cincinnati (Цинциннаті, США) у 2009 році повідомили, що Creon був безпечним, добре стерпним та ефективним методом лікування екзокринної недостатності підшлункової залози, заподіяним кістозним фіброзом, він же муковісцидоз (видання Journal of Cystic Fibrosis).
  • Як повідомляють медики та науковці (Лапшин В., Плавінскій С., Баринова А.), дозування ферментного засобу залежить не тільки від стану, але й дієти, якої дотримується хворий. Чим вона жирніше / гостріше, тим потенційно більше повинне бути дозування. Але при захворюванні краще поберегти себе та гроші на лікування, віддаючи перевагу більш щадному та «легкому» харчуванню.
  • Мінімікросфери в Креоні запатентовані та містяться тільки у цьому препараті.
  • Відомий в народі лікар та блогер, а з квітня 2019 також радник Президента України Володимира Зеленського, вельмишановний лікар Комаровський (Євген Олегович), критично ставиться до призначення ферментних препаратів при дисбактеріозі, що нерідко роблять лікарі. Однак, офіційна інструкція до Креону не містить подібного показання.

Креон – це Поліферментні препарат для поліпшення процесів травлення. Створено на основі звичайного панкреатину, але на основі технології мінімікросфер. Як приймати медикамент? Показаний чи для дітей і чи підходить новонародженим? Що входить до його складу і що можна підібрати натомість?

Як приймати препарат Креон дітям?

Дітям в будь-якому віці (навіть грудничку) можна приймати Креон, для них дозування, природно, повинна бути меншою). Якщо дитина ще в тому віці, що не може ковтати капсули без ризику подавитися тощо., Капсули потрібно обережненько розкрити і висипати їх вміст в рідкувату або кашкоподібного їжу (наприклад, некисла фруктове пюре), яку не потрібно жувати. Не можна змішувати його з сильно кислою їжею, бананова пюрешка або солодке протерте яблуко, по ідеї, повинні бути хорошими варіантами. Суміш мікросфер з їжею потрібно дати дитині відразу ж і простежити, щоб він її не з’їв пізніше, зберігання неприпустимо. Також не додавайте мінімікросфери в гарячу їжу, це теж може викликати їх розчинення.
Спеціальний дитячий Креон на ринку відсутня, але можна пошукати інші бренди, розроблені спеціально для маленьких пацієнтів.
Для немовлят максимальна добова доза становить 10-15 тис. МО. Засіб змішують з грудним молоком або молочною сумішшю.
Важливо! Самостійне призначення дозування для маленьких дітей СУВОРО протипоказано. Бережіть здоров’я своєї дитини і завжди консультуйтеся з лікарем.

Креон: склад ліки і дозування – 10000, 25000

В капсулах Креон міститься панкреатин, отриманий зі свинячої підшлункової залози. У панкреатин присутні три елементи: амілазний, ліпазних, протеазний. Тріадного діюча речовина кошти здатне розщеплювати протеїни (протеолітичну дію), жири (липолитический ефект), а також вуглеводи (амілолітична ефект). У кров активний агент майже не потрапляє, діє тільки в кишечнику як джерело ферментів.
Цифри 10000, 25000, 40000 і ін. Позначають кількість активної речовини в капсулах.
Крім базового, в капсулі також присутні допоміжні активні речовини, в тому числі, макрогол, диметикон 1000, рідкий парафін, дибутилфталат. Сама оболонка класична, вона складається з желатину і барвників на основі оксиду заліза.

Побічні дії та застереження

Побічні ефекти. Згідно з інструкцією із застосування, засіб може викликати такі небажані явища:
алергія;
шлунковий дискомфорт;
нудотне дію.

В період лікування Креоном важливо вживати достатню кількість рідини, тому що зростає ризик запорів.
Застосування при вагітності та ГВ. Анотація говорить, що призначення можливе, якщо користь переважує ризик.

Аналоги Креону в аптеках

Існує кілька інноваційних медикаментів, схожих на Креон: Мікразім (пелети), Ерміталь (мікротаблеткі) і Пангрол (мікротаблеткі).
класичні таблетки Панкреатин;
Аджізім (Agio Pharmaceuticals Agizyme);
Евробіол (Eurobiol);
Зентазе (Zentaze);
Іннозім (Innozym);
Ерміталь (Ermital);
Панцитрат (Pancitrate).

Існують інші засоби, що класифікуються як аналоги, але вони мають інший активний компонент (и). Це, наприклад, Пепзім (Penzim) сироп, Солізим (Solizim), Юніензім (Unienzym), Ензімтал (Enzymtal) драже.

Цікаві факти

В дослідженнях був показово продемонстровано фактор впливу сезонності на попит населення на Креон. Максимізація популярності ліки відбувається в зимовий період, що, швидше за все, пов’язано з великою кількістю свят (різдвяних, новорічних та ін.), Коли підшлункова отримує ударну навантаження через жирної їжі (ковбас, олів’є, м’яса) і алкоголю.
Трохи більше століття тому недуги підшлункової через незнання ролі цього органу в організмі і відсутність елементарних препаратів для лікування чатсо приводили навіть до смертельного результату. Зараз же звичайні таблетки / капсули з панкреатином забезпечують постійне лікування і підтримку здоров’я пацієнта. Перші ферментні засоби з’явилися приблизно з кінця XIX століття.
Однією з найбільш частих причин, що призводять до призначення Креона, є хронічний панкреатит (ХП). У більшості випадків його розвиток пов’язаний з регулярним вживанням алкогольних напоїв (тому ХП нерідко діагностується у молоді) або взаємопов’язане з патологіями жовчовивідних шляхів.
Ефективність засобу була неодноразово підтверджена не тільки вітчизняними, а й зарубіжними дослідженнями. Так, вчені University of Cincinnati (Цинциннаті, США) в 2009 році повідомили, що Creon був безпечним, добре стерпним і ефективним методом лікування екзокринної недостатності підшлункової залози, заподіяної кістозний фіброз, він же муковісцидоз (видання Journal of Cystic Fibrosis).
Як повідомляють медики і науковці (Лапшин В., Плавінскій С., Баринова А.), дозування ферментного кошти залежить не тільки від стану, але і дієти, якої дотримується хворий. Чим вона жирніше / гостріше, тим потенційно більше повинна бути дозування. Але при захворюванні краще поберегти себе і гроші на лікування, віддаючи перевагу більш щадному і «легкому» харчуванню.
Мінімікросфери в Креон запатентовані і містяться тільки в цьому препараті.
Відомий в народі лікар і блогер, а з квітня 2019 також радник Президента України Володимира Зеленського, вельмишановний Доктор Комаровський (Євген Олегович), критично ставиться до призначення ферментних препаратів при дисбактеріозі, що нерідко роблять лікарі. Однак, офіційна інструкція до Креону не містить подібного свідчення.

</П>


Увага!

Використання Креон 10000 та Креон 25000 без призначення лікаря або без дотримання його точних рекомендацій може призвести до різкого погіршення Вашого здоров’я. Прагніть вживати той чи інший препарат тільки після консультації з фахівцем. У разі виявлення побічних ефектів негайно припиніть прийом ліків і зверніться по кваліфіковану допомогу.